Geen graf zonder bloemen

Allerheiligen is de periode dat we net iets meer denken aan hen die ons zijn voorgegaan. We doen dit traditioneel door bloemen te zetten op het graf van onze dierbare overledenen.

De rouwbloem bij uitstek is hiervoor de chrysant. Door hun verscheidenheid aan kleuren, fleuren ze de begraafplaatsen rond allerheiligen op.

Zal het dit jaar ook zo zijn?

Veel oudere mensen komen door de corona-maatregelen niet buiten. Ze zitten in quarantaine, verblijven in een rusthuis of kunnen geen vervoer geregeld krijgen omdat ze voorzichtig moeten zijn. Laat de oudere generatie dan nog de generatie zijn die soms het meest geeft om deze traditie.


2020 zal sowieso een ander beeld geven op de begraafplaatsen. De doden zullen meer geëerd worden in eigen levenssfeer en misschien zullen de begraafplaatsen dit jaar met allerheiligen een minder fleurige indruk geven als normaal.

Begrafenissen Eddy Heiremans wil een handje toesteken om te laten zien dat ook wij als begrafenisondernemer de doden eren en niemand vergeten die we aan zijn of haar laatste rustplaats hebben toevertrouwd.

We hebben samengezeten met onze huisbloemist Bloemen Canters. Ze zijn gevestigd achter de begraafplaats Silsburg in Deurne en hebben als geen ander zicht op de impact die corona heeft op de grafbloemenverkoop.Samen hebben we besloten dat we 140 chrysanten zullen verdelen over de begraafplaats van Borgerhout, Silsburg. Graven waar geen bloemetje op staat, zullen we met de chrysanten opfleuren.

We rekenen hierbij ook op wat hulp van de mensen die wel op de begraafplaats komen rond allerheiligen. Staat er een chrysant op het graf van hun dierbare en hebben ze er zelf eentje bij, zet dan die van ons op een ander graf.

Zo helpen we samen de mensen die door corona niet naar de begraafplaats kunnen gaan.

140 chrysanten

Waarom specifiek 140 chrysanten en waarom op begraafplaats Silsburg? Wel, je kan niet voor elk graf op de begraafplaats en op alle begraafplaatsen chrysanten plaatsen. We kozen 140 chrysanten op de begraafplaats van Borgerhout omdat Begrafenissen Eddy Heiremans dit jaar 140 jaar bestaat in Borgerhout. Op deze manier kunnen we dan ook alle families van Borgerhout hartelijk danken voor het vertrouwen in onze dienstverlening.

Delen