Het ontstaan van Allerheiligen

Allerheiligen is van oorsprong een dag waarop alle martelaren van de kerk worden herdacht. Aanvankelijk viel die dag op 13 mei. In 844 heeft paus Gregorius IV die datum vervangen door 1 november. De dag dat de winterperiode begon.

Allerzielen was dan weer de dag waarop gebeden werd voor de doden. De datum van deze dag is 2 november, de dag na Allerheiligen.

Op 1 en 2 november staan we dus traditioneel even stil bij hen die ons zijn voorgegaan. We doen dit door te bidden, de begraafplaats te bezoeken en bloemen te zetten op de graven, herinneringen ophalen.

En vooral samen zijn.
Dit jaar zal Allerheiligen en Allerzielen een heel andere invulling krijgen. Door de pandemie die nog steeds heerst, moeten we nog afstand houden en mogen we niet bij elkaar komen.

In normale omstandigheden organiseren parochies en kerken herdenkingsdiensten. Momenten dat we samen kunnen bidden. Ook wij herdenken normaal gezien in onze aula's de overledenen van het afgelopen jaar.

Gehuld in mondmaskers zullen we dit jaar de begraafplaatsen bezoeken of thuis herinneringen ophalen. Samenzijn misschien via digitale kanalen zoals Zoom of Skype.
omdat wij u niet vergeten...

omdat wij u niet vergeten...

Omdat wij u niet vergeten, heeft uitvaartcentrum.be voorzien dat je ook via onze webshop, de Herinneringswinkel, grafstukjes kan bestellen. Mooie creaties met herfsttinten en bloemen die lang mooi blijven.

Verblijft je dierbare overledene niet op een begraafplaats maar in huiselijke sfeer? Ook dan hebben we mooie creaties voorzien die je thuis of elders een mooi plekje kan geven.
Rekeninghoudend met elk budget kan je vanaf nu makkelijk van thuis uit, corona-proof, je keuze maken. Eens je keuze gemaakt en de betaling overgemaakt, zullen wij met jou contact opnemen om het afhaalmoment of bezorging te bespreken.

Neem snel een kijkje op onze herinneringswinkel.
Nood aan een gesprek?

Nood aan een gesprek?

Tijdens deze periode denkt u misschien na over het regelen van je eigen uitvaart. Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met uw uitvaartcentrum.

Onze uitvaartconsulent legt je rustig alle mogelijkheden uit, luistert naar jouw verhaal en komt samen met jou tot een oplossing op maat.

We zijn geen verzekeraar, maar helpen je wel opweg naar alle mogelijkheden. Voor ons is het belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij alle afspraken.

Delen